Kredi Borcu Devam Eden Araç Nasıl Satılır?

 

Kredi Borcu Devam Eden Araç Nasıl Satılır?

0 km araçlar için uygulanan yüksek vergiler tüketicileri 2. El araçlara yönlendirdi. Özellikle son birkaç aydır 2. El araç piyasasına olan talep bir hayli yüksek. Ancak bu piyasa için de herkes kendine en uygun aracı tercih etmek istiyor. Bu da beraberinde harcanacak belli bir zamanı getiriyor. Bu piyasa içerisinde kredi ile alınan ve henüz borcu bitmemiş araçlar bulmak da mümkün. Dolayısıyla tüketicilerin ipotek altındaki satılık araçlara yaklaşımı şüpheli oluyor. Genellikle hem alıcı, hem de satıcıların bu konuda aklına şu soru takılıyor. Kredi borcu devam eden araç nasıl satılır? Aslında sorunun yanıtı 2 şekilde verilebiliyor.

Kredi Borcu Devam Eden Araç Nasıl Satılır?
Kredi Borcu Devam Eden Araç Nasıl Satılır?

Aracın Tüm Borcunu Ödeyerek Satmak

Aslında araç satış hızını artırmak için aracın tüm kredi borcunu kapatmakta fayda bulunuyor. Çünkü insanlar genellikle ipotekli araç alımlarına sıcak bakmayabiliyor. Bu noktada satıcı kişinin kredinin geri kalan borcunu kapatması gerekiyor. Elinde yeterli nakit bulunan kişiler için borcun tamamını tek seferde kapatmak avantaj sayılabilir. Çünkü hem kredinin geri kalanı için faiz indirimi alır, hem de araç tamamen kendi üzerine geçeceği için rahatlıkla satabilir. Ancak elinde yeterli nakdi bulunmayanlar için tekrar farklı bir krediye başvuru yapmak ya da elden borç bulmak gerekebilir. Özellikle borç kapama kredileri bu durum için oldukça kurtarıcı olabiliyor.

İpotekli Aracı Satmak

Satıcı ipotekli aracı satmak isterse, öncelikle kredinin kalan borcunu üstlenecek bir alıcı bulması gerekecektir. Çünkü her alıcının bu tarz bir yaklaşımda bulunmayacağı bilinmelidir. İpotekli aracı alacak olan kişi krediden geriye kalan tutarı satıcıya öder. Kredinin kalan taksitlerini de ödemeyi kabul eder. Bu noktada noter huzurunda sözleşme yapılmaktadır. Bunun amacı kredi borcunun devir işlemini gerçekleştirmektedir. Bu sözleşme konusuna göre kredi borcu bittiğinde araç yeni alıcısının üzerine olur. İsterse yeni alıcı aracın kredi borcunu tek seferde de kapatabilir. Çünkü bankadaki kalan kredi artık onun üzerinedir ve ödeme konusunda farklı alternatifler kullanabilir. Genellikle ipotekli araç satış işlemleri birbirini tanıyan 2 kişi ya da bireysel satıcı ve galerici arasında gerçekleşir.

Kaynak : https://yazarlife.com/kredi-borcu-devam-eden-arac-nasil-satilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pro Line Kedi Kumu

En İyi Dizi Wednesday

İthalat İhracatın Ekonomiye Etkisi